Спорт
Гімнаст Радомир Стельмах з Запоріжжя завоював найбільше медалей на ЄЮОФ-2022 серед українців

Гімнаст Радомир Стельмах з Запоріжжя завоював найбільше медалей на ЄЮОФ-2022 серед українців

Українська збірна завоювала 18 нагород (по 6 золотих, срібних та бронзових) на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Він проходив у Баньскій Бистриці (Словаччина). Найуспішнішим мультимедалістом турніру серед українців став гімнаст Радомир Стельмах, він здобув п'ять нагород («золото» та по 2 «срібла» та «бронзи»).

Про це повідомляє Base of Ukrainian sports.

П'яту медаль 16-річний спортсмен із Запоріжжя Радомир Стельмах завоював у вправах на брусах. Він виконав свою комбінацію на оцінку 13,300, що дозволило йому розташуватися у підсумковому протоколі на третьому місці одразу за Юкка Ніссіненом з Німеччини (13.566) та болгарином Божидаром Златановим (13.466). Таким чином українець завоював «бронзу».

Також Стельмах має в активі «золото» у багатоборстві, два «срібла» – у вільних вправах та на коні, а також «бронзу» у міксті з Анною Лащевською.

Гімнаст з Дніпропетровської області Дмитро Прудков на цьому турнірі завоював «срібло» у вправах на кільцях (13.466 балів).

Загалом гімнасти здобули найбільше нагород турніру - 7 медалей.

Українські юні дзюдоїсти  у складі збірної вибороли найбільше «золота»: одразу 3 спортсмени стали чемпіонами ЄЮОФ.

У Словаччині наша команда була представлена 46 атлетами у 6 видах спорту – бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні і зуміла посісти в загальному заліку серед 47 країн сьоме місце.

Читайте також: «Дніпровська політехніка» та університет ім. Альфреда Нобеля увійшли до ТОП-7 кращих українських ВУЗів на ЄЮОФ-2022;

Почесна громадянка Енергодара Людмила Бабак стала дворазовою чемпіонкою Європи з веслування у марафоні;

Скелелази з Нікополя стали призерами молодіжного Кубку Європи; 

Бадмінтоніст Олександр Шмундяк з Дніпра виборов «бронзу» на Європейських Університетських іграх в Польщі.

2022-08-01 15:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин