Спорт
Гімнаст Радомир Стельмах з Запоріжжя приніс Україні перше золото ЄЮОФ-2022

Гімнаст Радомир Стельмах з Запоріжжя приніс Україні перше золото ЄЮОФ-2022

Вчора, 26 липня, в перший же день змагань у спортивній гімнастиці на XVI Європейському юнацькому олімпійському фестивалі у Банській Бистриці (Словаччина) скарбничка України поповнилася нагородою найвищого ґатунку. 16-річний Радомир Стельмах із Запоріжжя став чемпіоном в особистому багатоборстві й приніс нашій збірній першу золоту і другу загалом медаль ЄЮОФ-2022.

Про це повідомляє НОК України.

Учень Едуарда Єрмакова та Ірини Надюк у сумі за виступи на 6 приладах набрав 79,900 балів, що дозволило йому в умовах надвисокої конкуренції на 0,05 випередити срібного призера - представника Італії Ріккардо Вілла. Відзначимо, що уся перша п'ятірка розташувалася у підсумковому протоколі в межах восьми десятих.

Таким чином вже другий фестиваль поспіль золото в абсолютній першості отримує представник України. Нагадаємо, що у Баку-2019 чемпіоном в особистому багатоборстві був Ілля Ковтун.

«Це було дуже несподівано, бо я не слідкував за результатами суперників, а зосереджувався на власному виступі. І спочатку навіть до кінця не міг повірити, коли побачив перше місце на табло. А потім прийшла радість, коли стали телефонувати батьки, тренери.

Це особливе «золото» для мене, адже, хоча я й здобував перемогу на європейській першості, та це було в команді. Та тепер маю індивідуальну нагороду такого гатунку і хотів би присвяти її нашій рідній неньці-Україні. Це мій маленький внесок у нашу перемогу»,
- поділився Радомир Стельмах з преслужбою НОК України своїми емоціями від «золотого» виступу.

Радомир також розповів про підготовку до змагань після початку війни.

«Насправді це був один з найскладніших моментів у підготовці до ЄЮОФ. Після нападу Росії, я виїхав з Запоріжжя до Німеччини, де тренувався деякий час. Потім нашу команду зі спортивної гімнастики збирали в Італії, звідки й почалась підготовка під керівництвом мого особистого тренера Ірини Надюк та головного тренера збірної Геннадія Сартинського. І я їм дуже вдячний. Окрема подяка моїм батькам, з якими я завжди на зв’язку і які підтримують завжди, особливо в моменти, коли щось не виходить, а також тренеру Максиму Моргунову, який з нами тут в Банській Бистриці», - сказав гімнаст.

Нагадаємо, що організатори визнали Радомира найкращим спортсменом другого дня змагань

В серпні Стальмах виступить на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики.

Читайте також: Легкоатлети з Кривого Рогу та Запоріжжя стали призерами турніру в Чехії;

Срібний призер юнацької Олімпіади хокеїст Денис Пасько з Кривого Рогу наступний сезон проведе в США;

Дзюдоїсти Дніпра вибороли «золото» та «срібло» на Кубку Європи U21;

9 медалей на трьох: Воднолижники з Дніпра стали призерами турніру в Італії.

2022-07-27 14:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин