Війна в Україні
Події
Кримінал
Гауляйтер Бердянська проведе 15 років за ґратами

Гауляйтер Бердянська проведе 15 років за ґратами

Служба безпеки України зібрала докази беззаперечної добровільної співпраці Олександра Сауленка з Бердянська. Він став очільником окупаційної адміністрації міста.

До повномасштабного вторгнення він був керівником з забороненої партії «союз лівих сил» і публічно демонстрував свої проросійські погляди. Після захоплення Бердянська він одним із перших підтримав росіян і запропонував їм свою допомогу. 4

«Згодом увійшов до найближчого оточення зрадника Сальдо, який у подальшому безпосередньо сприяв його призначенню керівником окупаційного органу. На цій «посаді» він виконував завдання Москви щодо «передачі» місцевих підприємств власникам російських монополій та переведення економіки міста під потреби країни-агресора.

Також колаборант брав активну участь в організації фейкового референдуму та проведенні «урочистих» заходів до «дня Росії» на тимчасово захопленій території Бердянського району. Крім того, він публічно підписав так званий «договір про співпрацю з урядом Тверської області», - йдеться у повідомленні СБУ.

Олександр Сауленко визнаний винним у державній зраді та колабораційній діальності. Суд призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Наразі гауляйтер перебуває на окупованій частині півдня України. Тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини перед Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Пішов рибалити і не повернувся: на Павлоградщині виявили загиблого чоловіка у річці;

У Тернівці знайшли непритомного чоловіка з судомами на вулиці;

У Кривому Розі чоловіка придавило великим деревом;

2023-03-21 10:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин