Війна в Україні
Кримінал
Добровільно перейшли на бік ворога: судитимуть псевдомера Бердянська та його заступника

Добровільно перейшли на бік ворога: судитимуть псевдомера Бердянська та його заступника

За даними слідства, два мешканці Бердянська перейшли на бік ворога та добровільно погодились на співпрацю з представниками військової окупаційної адміністрації.

Один із них - голова структурного утворення Бердянської районної організації політичної партії «Союз лівих сил» був призначений  «виконувачем обов’язків мера Бердянська». Він повідомив мешканців  про це у березні  окупованого міста через опубліковане в мережі Інтернет відеозвернення. Псевдопосадовець активно сприяв створенню та забезпечував діяльність очоленого ним незаконного органу влади.

Інший - зайняв псевдопосаду заступника мера Бердянська із зовнішньої, внутрішньої політики та масових комунікацій. Наразі він організував оприлюднення новин через проросійський Telegram-канал та погодив програму випуску на захопленій місцевій радіохвилі щодо діяльності незаконно створених у Бердянську органів влади.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальні акти в порядку спеціального досудового розслідування стосовно двох громадян України за фактом державної зради та колабораційної діяльності та (ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 111 КК України).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Знаходиться у розшуку в Росії: правоохоронці Дніпра затримали нетверезого чоловіка;

У Запорізькій області зупинили юнака з підробленим посвідченням: воно належить жінці;

Метамфетамін та канабіс від «Колхозника»: В Дніпрі поліція викрила злочинне угруповання наркодилерів.

2022-08-20 17:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин