Події
До 9 років за ґратами засуджено так званого першого заступника голови «Военно-гражданской администрации города Васильевка»

До 9 років за ґратами засуджено так званого першого заступника голови «Военно-гражданской администрации города Васильевка»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Запорізької обласної прокуратури в порядку спеціального судового провадження  колишнього депутата Василівської міськради від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Чоловіка засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна з позбавленням права обіймати посади в органах влади незалежно від форми власності строком на 15 років.

Прокурорами в суді доведено, що на початку серпня 2022 року чоловік добровільно надав згоду на співпрацю з окупаційною владою рф та добровільно зайняв псевдопосаду першого заступника голови «Военно-гражданской администрации города Васильевка». 

Після призначення він забезпечував роботу, пов’язану із соціальними виплатами населенню у рублях. Організовував перереєстрацію закладів освіти та інших комунальних установ за стандартами країни-агресора. Під час агітаційних заходів активно закликав місцеве населення до співпраці з ворогом.

Також брав участь в організації та проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованої території Запорізької області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

В Україні змінили процедуру оформлення паспортів;

У Кривому Розі пʼяний водій намагався підкупити правоохоронців;

Оголошено імʼя нового головного тренера Збірної України з футболу: деталі.

2023-06-08 11:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин