Кримінал
Події
Війна в Україні
До 9 років тюрми за переправлення ухилянтів закордон: у Запоріжжі перекрили канал незаконного виїзду військовозабовʼязаних

До 9 років тюрми за переправлення ухилянтів закордон: у Запоріжжі перекрили канал незаконного виїзду військовозабовʼязаних

За грошову винагороду зловмисники пропонували виготовити документи щодо наявності у «замовників» групи інвалідності, на підставі яких особи, придатні до військової служби, уникали мобілізації та мали право на виїзд за кордон. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Встановлено, що 22-річний місцевий житель разом з іншими особами підшукували чоловіків призовного віку та за грошову винагороду пропонували «послуги» з виготовлення довідок ВЛК про непридатність до військової служби із подальшим виключенням з військового обліку. А також сприяли в прискоренні оформлення та отримання пенсійного посвідчення, яке надає право безперешкодного перетину державного кордону.

Правоохоронці затримали одного з організаторів злочинного угруповання «на гарячому» під час отримання ним 6,5 тисяч доларів від чергового клієнта.

Фігуранту повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 9 років.

Читайте також:

Дніпропетровські поліцейські ліквідували «схему» виїзду за кордон «багатодітних» ухилянтів;

В Україні змінили порядок бронювання деяких військовозобов’язаних;

У Чечелівському районі Дніпра зайнялася вантажівка

2024-01-17 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин