Війна в Україні
До 15 років тюрми: СБУ оголосила підозру зраднику, який погодився стати одним з керівників «мвд рф» у Бердянську

До 15 років тюрми: СБУ оголосила підозру зраднику, який погодився стати одним з керівників «мвд рф» у Бердянську

Слідчі спецслужби встановили, що мешканець Макіївки ще у 2014 році зрадив присязі народу України, перейшовши на бік окупантів. А тепер у Запорізькій області він добровільно погодився стати виконуючим обов’язки першого заступника начальника «мвд м. Бердянськ». Розраховував стати «заслуженим» військовим пенсіонером країни-агресора, але отримуватиме «пенсію» за гратами.

Про це повідомляє Запорізька ОВА та прокуратура області.

Псевдопідполковник до свого призначення працював в одній з виправних колоній тимчасово окупованої Донеччини. За «віддану працю» був призначений на посаду молодшого радника юстиції «генеральної прокуратури ДНР», звідки «з почестями» відправлений на пенсію.

Відчувши кадровий голод у тимчасово окупованому Бердянську, окупаційна влада згадала свого «героя» та призначила на посаду.

«За даними слідства, після повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України мешканець Макіївки добровільно погодився на співпрацю з ними. Він прибув до тимчасово окупованого Бердянська та був призначений на посаду «в.о. першого заступника начальника» у незаконно створеному органі «МВС м. Бердянська».

Використовуючи надані йому військовою окупаційною адміністрацією владні повноваження, підозрюваний забезпечив формування та організацію структури штату в підпорядкованому йому підрозділі псевдооргану. Також він організовував та безпосередньо брав участь у проведенні незаконних обшуків, затримань громадян України – мешканців Бердянського району Запорізької області», - пише прокуратура області.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури громадянину України повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). За вказаний злочин йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

«Використовуючи досвід попередньої праці в «аZVабажденной республике» його підлеглими застосовується до потерпілих психологічний тиск, насильство та погрози вбивства. Також за наказом колаборанта здійснюється робота з вербування «однодумців».

Аби виправдати «високу довіру», він особисто відкрив центр видачі паспортів рф, де з пафосом розповідав місцевим журналістам про «прелести» бути громадянином росії.

Але завдяки СБУ ще раз до пенсії він не дослужиться», - пише Запорізька ОВА.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Запорізькій області.

Читайте також: Сидить на дереві та спилює гілки бензопилою: в Дніпрі чоловік знищував зелені насадження;

2022-07-27 18:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин