Кримінал
Події
Війна в Україні
До 12 років позбавлення волі: запорізькі поліцейські повідомили про підозру колаборанту з тимчасово окупованого Дніпрорудного

До 12 років позбавлення волі: запорізькі поліцейські повідомили про підозру колаборанту з тимчасово окупованого Дніпрорудного

41-річний житель Василівського району погодився на пропозицію окупаційної влади та очолив незаконно створений правоохоронний орган. Присягнувши на вірність рашистам, чоловік заручився їх підтримкою та за попередньою домовленістю з ними вчиняв протиправні дії та грабував місцеве населення.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

Під час «фільтраційних» заходів на пункті пропуску фігурант за попередньою згодою з представниками збройних формувань рф залякував людей з евакуаційної колони, що виїжджала на підконтрольну українській владі територію. Так, керманичу одного з автомобілів було наказано повернутися до Василівки, де у приміщенні незаконного правоохоронного органу через погрози він був змушений віддати свій транспортний засіб.

Правоохоронці заочно повідомили фігуранту підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України.

Читайте також:

Загинули 50 курчат: у Кам’янському районі вогнеборці ліквідували займання господарчої споруди;

У два кліки: Міноборони анонсувало смарт-мобілізацію в Україні;

У Дніпрі планують на тиждень перекрити вулицю Богдана Хмельницького

2024-04-05 18:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин