Кримінал
Дезертирство та державна зрада: ДБР Мелітополя передала до суду обвинувачення щодо 5 офіцерів ДНВЦ ЗСУ в Криму

Дезертирство та державна зрада: ДБР Мелітополя передала до суду обвинувачення щодо 5 офіцерів ДНВЦ ЗСУ в Криму

В 2014 році, під час тимчасової окупації Криму російською армією, колишні офіцери, зрадивши Військовій присязі на вірність українському народу, відкрито відмовились виконувати обов'язки військової служби у Збройних силах України, зокрема, наказ про перебазування Державного науково-випробувального центру Збройних сил України з території АР Крим до місця тимчасового базування та, перейшовши на бік ворога, вступили на службу до лав Збройних сил РФ. Цим вони вчинили дезертирство та державну зраду.

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Мова йде про старшого офіцера – заступника начальника тилу, начальника відділення артилерії управління забезпечення навчань військ, старшого інженера-випробувача відділення наукових досліджень і випробувань, начальника служби інженерно-авіаційної служби та начальника служби безпеки польотів – старшого льотчика-випробувача Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

З 2014 року і до сьогодні всі п’ятеро зрадників проходять військову службу в підрозділі ЗС РФ – «Государственный авиационный научно-испытательный центр 929 ГЛИЦ ВВС ВС РФ».

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері обвинувальні акти стосовно п’ятьох офіцерів Державного науково-випробувального центру Збройних сил України за фактами державної зради та дезертирства (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 408 КК України) передано до суду.

Досудове розслідування кримінальних проваджень здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в Мелітополі.

У зв’язку з переховуванням підозрюваних на тимчасово окупованій території України, досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювалось в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia).

Читайте також: Мешканці Запоріжжя просять владу підсвітити пішохідні переходи;

2022-12-20 10:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин