Кримінал
ДБР затримало підполковника СБУ Запорізької області, який зливав ворогу таємну інформацію

ДБР затримало підполковника СБУ Запорізької області, який зливав ворогу таємну інформацію

Працівники ДБР у взаємодії із внутрішньою безпекою СБ України викрили на державній зраді підполковника СБУ Запорізького обласного управління. Його викрито та затримано за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.

Про це повідомляє ДБР та СБУ.

Підполковник проводив розвідувально-підривну діяльність на користь російських спецслужб.

Після повномасштабного вторгнення він почав приховано збирати установчі дані своїх колег по службі та секретну інформацію про матеріали досудового розслідування резонансних справ.

«Співробітник Служби приховано здійснював збір відомостей, зібраних у процесі оперативно-розшукової діяльності, а також дані, що становлять державну таємницю, зокрема щодо схем блокпостів області та іншу таємну інформацію. Мобільним телефоном він здійснював фотофіксацію документів, які надалі за допомогою популярного месенджера та електронної пошти, зареєстрованої на російському домені, передавав представникам країни-агресора», - повідомило ДБР.

Під час невідкладних обшуків виявлено мобільні телефони, сім-картки російських операторів, гроші. Також встановлено докази сталих звʼязків з представниками правоохоронних та державних органів рф. Зокрема, серед них і близькі родичі зрадника.

«Сьогодні Служба працює як єдина команда і робить максимум задля перемоги України. І самоочищення наших лав від зрадників - важлива частина цього процесу. Раджу усвідомити всім: СБУ – це не місце для агентів кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові – мусить відповісти за законом», – наголосив очільник Служби безпеки Василь Малюк.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) посадовцю повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді аж до довічного позбавлення волі.

Слідчо-оперативні дії проводили за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: У Новомосковській громаді створили майстерню Миколаївського розпису;

Сьогодні, 26 січня, електротранспорт в Дніпрі не працюватиме;

2023-01-26 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин