Війна в Україні
Кримінал
ДБР підозрює в держзраді 8 правоохоронців, які погодились працювати на ворога у Бердянську

ДБР підозрює в держзраді 8 правоохоронців, які погодились працювати на ворога у Бердянську

Працівники ДБР заочно повідомили про підозру у державній зраді 11 працівникам правоохоронних органів з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомляє ДБР.

8 з них добровільно погодились «співпрацювати» з російською владою у незаконно створеному окупантами правоохоронному органі у Бердянську. За даними досудового розслідування, починаючи з квітня поточного року правоохоронці проводили обшуки за місцем проживання колишніх колег. Вони вивозили цінне майно, а надалі допомагали так званим «переселенцям з Росії» розселитись у вкрадене житло.

Також слідчі заочно повідомили про підозру у державній зраді 3 працівникам правоохоронного органу у Херсонській області. Вони з самого початку збройної агресії добровільно погодились нести «службу» у так званому «Геническому райотделе полиции ГУ МВД в Херсонской области».

Всі колишні українські правоохоронці підозрюються у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна.

Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура та Херсонська обласна прокуратура.

Читайте також: Сьогодні в Україні розпочинається видача електронних рецептів на антибіотики;

2022-08-02 09:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин