Війна в Україні
Кримінал
Брав 1,5 тис. доларів з вантажівки та 500 доларів з легковушки: ДБР повідомило підозру правоохоронцю за побори на лінії розмежування у Запорізькій області

Брав 1,5 тис. доларів з вантажівки та 500 доларів з легковушки: ДБР повідомило підозру правоохоронцю за побори на лінії розмежування у Запорізькій області

Працівники ДБР повідомили про підозру правоохоронцю, який організував систему поборів на Запоріжжі за уникнення черг при виїзді на тимчасово окуповану територію. Встановлено, що правоохоронець за допомогою посередників – трьох цивільних осіб, брав гроші з перевізників та громадян за перетин лінії розмежування із тимчасово окупованою територією Запорізької області.

Про це повідомляє ДБР.

«Такса» зловмисників складала близько 1,5 тис. доларів США з вантажного автомобіля та 500 доларів з легкового. За ці гроші правоохоронець «вирішував питання» швидкого включення до списку на виїзд, формальний огляд вантажу та уникнення довготривалих черг.

ДБР спільно з СБУ задокументували низку епізодів отримання хабарів на загальну суму 157 тис. грн.

Під час обшуків у фігурантів вилучено близько 23 тис. доларів, 370 тис. грн., комп’ютерну техніку та чорнові записи з відповідною інформацією.

Правоохоронцю повідомлено про підозру за отримання неправомірної вигоди, а цивільним - у пособництві отримання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Нагадаємо, що в іншому кримінальному провадженні ДБР вже припинило подібну корупційну схему чиновників при перетині лінії розмежування у Запорізькій області. 

Тоді окремі «ділки» Запорізької ОВА та міської ради організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди за «швидкий» та позитивний розгляд заявок громадян на перетинання лінії зіткнення.

Читайте також: У одному з міст Дніпропетровщини через коронавірус повертають масковий режим;

Відірвало руку: В Новомосковському районі Дніпропетровщини в ДТП постраждав військовий;

2022-09-29 13:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин