Кримінал
45 тис. грн. за позитивні результати перевірки електрообладнання: Поліція підозрює співробітника «Запоріжжяобленерго» та його спільника

45 тис. грн. за позитивні результати перевірки електрообладнання: Поліція підозрює співробітника «Запоріжжяобленерго» та його спільника

Інженер контролюючого органу, залучивши колишнього колегу, вимагали від місцевої мешканки 45 тис. грн. хабаря. За ці кошти вони обіцяли своє сприяння в уникненні відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 180 тис. грн. за нібито вчинені нею порушення у сфері обліку електроенергії.

Про це повідомляє прокуратура Запорізької області.

Обумовлену суму отримали у декілька етапів. Під час передачі останньої частини спільників затримали правоохоронцями.

Наразі їм повідомили про підозру за фактом одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди за бездіяльність з використанням наданих їй повноважень в інтересах третьої особи, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 368-3 КК України), та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури Запоріжжя співробітника ПАТ «Запоріжжяобленерго» та його пособника викрито у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за позитивні результати перевірки електрообладнання.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводження УКР ГУНП в Запорізькій області та за сприяння керівництва ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Читайте також: Президент України Зеленський звільнив начальника УСБУ в Запорізькій області Безрукого;

2023-03-07 16:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин