Війна в Україні
Життя
31 загиблий: Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух провідав у лікарні поранених у гуманітарній колоні

31 загиблий: Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух провідав у лікарні поранених у гуманітарній колоні

Кількість загиблих внаслідок обстрілу російськими військами 30 вересня гуманітраної колони під Запоріжжям збільшилась. Померла жінка, яку доставили у лікарню у важкому стані.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Сухі цифри безжалісні і з болем у серці маю повідомити, що внаслідок обстрілу загинула 31 особа, серед яких співробітник поліції, який працював та допомагав людям на місці трагедії.

У той ранок було 16 ракет: 4 з яких збито ППО, 9 ракет влучили у підприємство, де ніхто не постраждав, а останні 3 влучили у гуманітарну колону. Це було чітко сплановане масове вбивство, адже влучання вздовж всієї колони – на початок, середину і кінець.

Через небезпеку наразі неможливий виїзд евакуаційного транспорту та волонтерів. Це єдиний пункт пропуску для всіх тимчасово захоплених областей», - розповів він.

Сьогодні, 2 жовтня, Олександр Старух відвідав у лікарні поранених внаслідок ворожого обстрілу цивільної гуманітарної колони людей. У більшості з них мінно-вибухові травми різного ступеню важкості. Більшість постраждалих вже прооперували.

«Зокрема, провідали з маленьким подарунком й дівчинку Поліну, яка, на жаль, теж постраждала від терористів-росіян.

Переконаний, що наші лікарі зробили все від них залежне. Ворог буде покараний! Ми не пробачимо!», - написав він.

Як повідомляє «РИА-Мелитополь», пострадавший при цьому теракті перевозчик-волонтер з Мелітополя успішно переніс операцію. Волонтер Ігор, який 7 місяців вивозив людей из окупації на мікроавтобусі, отримав важко осколочне поранення.

«На его спасение был объявлен сбор и уже за сутки неравнодушные граждане перечислили более миллиона гривен. Часть этой суммы, которая была необходима на лечение, уже передана жене пострадавшего. Мужчина успешно перенес хирургическое вмешательство и уже пришел в сознание», - пишуть журналісти.

«Это Игорь – наш герой-перевозчик, которому вы, друзья, собрали 300 000 гривен за пару часов. Операция прошла успешно, осколки успешно вынули. Игорь всех благодарит за поддержку и передает привет», – написал на своей странице в соцсети руководитель гуманитарного фонда «Поддержка Мелитополя» Валерий Газаев, который вместе с волонтером Александром Любышко проводил сбор средств на лечение Игоря.

Читайте також: Бадмінтоністи з Дніпра завоювали 3 медалі на Чемпіонаті Європи серед спортсменів з вадами слуху; 

Вогонь розповсюдився на дах та перекинувся на сусідню ділянку: масштабна пожежа у Кривому Розі;

2022-10-02 18:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин