Культура
17-річна Марія Сур із Запоріжжя стала фіналісткою відбору на «Євробачення» у Швеції

17-річна Марія Сур із Запоріжжя стала фіналісткою відбору на «Євробачення» у Швеції

Учасниця українського «Голосу країни» може представити Швецію на «Євробаченні-2023». Чи станеться це - стане відомо 11 березня, коли у Стокгольмі відбудеться фінал конкурсу. Марія виступить з піснею «Never give up» («Ніколи не здавайся»).

Про це повідомляє zprz.city.

Майже рік тому Марія з мамою, як вимушені переселенці, приїхала до Швеції. Про довгий шлях із Запоріжжя до Стокгольма, контракт з «Warner Music», підтримку України та фінал відбору на Євробачення дивіться у сюжеті «Радіо Свобода».

 

Перед повномасштабною війною 11-класниця Марія Сур успішно пройшла «сліпі» прослуховування у популярному телепроєкті «Голос країни 12». До талановитої дівчини повернулись 3 тренери, за неї розпочалась справжня боротьба.

Оля Полякова назвала дівчину «поцілованою Богом». Марія Сур обрала в тренери Надю Дорофєєву. Але потім сталось так, що опинилась у команді Олі Полякової. Але повномасштабна війна перервала проєкт «Голос країни». 

«У моєму рідному Запоріжжі зараз небезпечно. Тому ми з мамою виїхали до тітки у Швецію. Я продовжую займатися музикою тут, беру участь у благодійних концертах. Але для мене зараз дуже важливо підтримувати зв’язок з Україною. Тому я вступила до Київської естрадно-циркової академії, навчаюсь дистанційно», - розповідає Марія.

Нагадаємо, що на пісенному конкурсі «Євробачення-2023», що відбудеться у травні в Ліверпулі, Україну представить гурт «TVORCHI».

Читайте також: Близько години сподівався, що пристане до берега: На річці Дніпро в Запоріжжі врятували рибалку, який дрейфував на крижині;

У Дніпрі відбудеться панахида за жертвами зруйнованого будинку на Перемозі;

2023-02-22 12:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин