Війна в Україні
Події
Кримінал
15 років за ґратами: на Запоріжжі засуджено зрадника, який вів збір коштів на безпілотники для ворога

15 років за ґратами: на Запоріжжі засуджено зрадника, який вів збір коштів на безпілотники для ворога

Проросійськи налаштований житель Запоріжжя, перебуваючи на території тимчасово окупованого Мелітополя, перейшов на бік ворога та добровільно надавав усіляку допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Про це повідомили у пресслужбі Запорізької обласної прокуратури.

Крім того, чоловік схиляв місцевих жителів до співпраці з ворогом.  Ці громадяни за його дорученням збирали розвіддані про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки на території Запоріжжя та області.

У власному телеграм-каналі зловмисник транслював контент з антиукраїнським змістом,  виправданням так званої «спецоперації» та закликами підтримувати окупаційний режим. У ньому ж організував збір коштів на придбання безпілотних літальних апаратів для використання в бойових діях проти українських захисників. Зібрані суми передавав представникам військових формувань країни-агресора. 

Чоловіка визнано винним у державній зраді та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Його засуджено до 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому майна та позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади строком на 15 років.

Читайте також:

Пропонували роботу за кордоном: у Кривому Розі викрили групу шахраїв;

Вчинив стрілянину на одній з вулиць міста: у Першотравенську затримали місцевого жителя;

Псевдореабілітаційні центри: у Дніпрі з «трудових таборів» звільнили 25 людей

2023-08-17 13:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин