Кримінал
15 років тюрми: В Запоріжжі суд виніс вирок пенсіонеру за передачу ворогу місця дислокації ЗСУ у Вільнянську

15 років тюрми: В Запоріжжі суд виніс вирок пенсіонеру за передачу ворогу місця дислокації ЗСУ у Вільнянську

Жовтневий районний суд Запоріжжя приговорив запорізького пенсіонера, який передавав ворогу важливу інформацію про місце дислокації ЗСУ на території Вільнянська та блокпосту біля с. Скворцово. На засудженого чекає 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Про це повідомляє пресслужба суду.

Чоловік визнав свою провину та повідомив, що вчинив зазначені дії на прохання невістки, яка повідомила, що його молодший син , який служив у російській армії, поранений.  Це все було на емоціях, він хвилювався за долю сина.

Чоловіка засуджено за державну зраду скоєною за попередньою змовою групою осіб шляхом надання представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану, вчинена за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).

Ще один вирок суд виніс 37-річному мешканця Запоріжжя. В 2014 році він створив сайт, на якому транслювалися заборонені російські пропагандистські телеканали (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Чоловіку призначено покарання у вигляді 3 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік.

Суд врахував, що обвинувачений беззастережно визнав свою вину, щиро розкаюється, видалив усі заборонені російські пропагандистські телеканали зі свого сайту, сприяв органам досудового розслідування та позитивно характеризується.

Зауважуємо, що ст. 436-2 КК України віднесена законодавцем до категорії нетяжких злочинів.

Читайте також: У Запоріжжі на одному з пунктів фільтрації водій намагався дати поліціянту 100 доларів;

2022-09-12 14:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин