Події
14 років ув’язнення за зґвалтування 12-річної дівчинки: прокурори домоглися реального покарання для жителя Запоріжжя

14 років ув’язнення за зґвалтування 12-річної дівчинки: прокурори домоглися реального покарання для жителя Запоріжжя

Прокурори в суді довели, що влітку 2019 року 52-річний чоловік, раніше судимий за  аналогічні злочини,  помітив у дворі багатоповерхового будинку Запоріжжя дівчинку. Наздогнавши її в під’їзді,  застосував  погрози та зґвалтував. На момент вчинення протиправних дій дівчинці було 12 років.

У липні 2021 року суд призначив обвинуваченому реальне покарання у межах санкції ст. 152 КК України. Однак за результатами скарги сторони захисту апеляційна інстанція скасувала вирок та скерувала кримінальне провадження на новий розгляд.

Під час нового судового розгляду громадянин знову заперечував свою вину та причетність до інкримінованого злочину. Проте суд підтримав позицію прокурора, який спростував усі доводи захисника щодо необґрунтованості обвинувачення та відправив чоловіка за ґрати.

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя за результатами нового судового розгляду місцевого мешканця визнано винним у зґвалтуванні малолітньої дитини (ч. 4 ст. 152 КК України). Його засуджено до 14 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Дніпрі затримали прокурора, який вимагав хабар, щоб «відмазати» фігуранта від тюрми;

Поліцейські затримали групу квартирних крадіїв, які орудували у Дніпрі: подробиці;

Посеред вулиці у Кривому Розі виявили поранену собаку: відкрито кримінальне провадження.

 

2023-10-06 17:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин