Події
13 років ув’язнення: засуджено очільника «правоохоронних відомств», створених ворогом на окупованій території Запорізької області

13 років ув’язнення: засуджено очільника «правоохоронних відомств», створених ворогом на окупованій території Запорізької області

Прокурорами в суді доведено, що учасник незаконних збройних формувань «лнр/днр» після окупації частини Запорізької області приїхав до Енергодара та погодився на призначення начальником так званого «Энергодарского межрайонного управления милиции». Пізніше він отримав пропозицію щодо підвищення та з травня 2022 року призначений ворогом заступником «ГУ МВД по Запорожской области».

На обох псевдопосадах він виконував злочинні доручення окупаційної влади з придушення опору українських активістів та залякування мешканців тимчасово окупованої території. 

Організовував «протидію злочинності», «охорону громадського порядку» та «захист  прав громадян» за стандартами країни-агресора. 

За його наказами здійснювались незаконні затримання, обшуки та інші «процесуальні дії».

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури керівника псевдоправоохоронних органів визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна та позбавлено права обіймати певні посади в органах влади строком на 13 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Вбив свою односельчанку під час конфлікту: у Нікопольському районі затримали зловмисника;

Заволодів квартирою, яка належить територіальній громаді Запоріжжя – судитимуть місцевого мешканця;

У Новомосковському районі встановили викрадача банківської картки.

2023-11-02 12:30:00
true
Відео Дня








Архів Новин