Кримінал
Події
Війна в Україні
10 років тюрми за співпрацю з ворогом: на Запоріжжі судитимуть двох колаборанток з Мелітополя

10 років тюрми за співпрацю з ворогом: на Запоріжжі судитимуть двох колаборанток з Мелітополя

Слідчі поліції Запорізької області скерували до суду обвинувальний акт відносно двох жінок, які пішли на співпрацю з російськими загарбниками та добровільно влаштувались на роботу в незаконно створені органи влади. За скоєне обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ НП у Запорізькій області.

На тимчасово окупованій території міста Мелітополь двоє жінок проявили антиукраїнську позицію, погодились на пропозицію російських загарбників та добровільно зайняли посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

40-річна зрадниця добровільно погодилась обійняти посаду «начальника отдела трудоустройства Центра занятости населения министерства труда и социальной политики военно-гражданской администрации Запорожской области». А її заступником стала 48-річна мешканка Мелітополя.

Зловмисниці керували відділом, впроваджували у діяльність з соціального страхування положення законодавства рф, займались підбором працівників та організацією працевлаштування місцевого населення в інші установи, створені окупаційною владою.

Раніше правоохоронці заочно повідомили зрадницям про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі досудове розслідування зверешене. До суду скеровано обвинувальний акт відносно обох громадянок України за фактом колабораційної діяльності. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років.

Читайте також:

Пошуки тривали добу: у Криворізькому районі поліцейська розшукала безвісно зниклого чоловіка;

Батькам школярів можуть дозволити працювати дистанційно;

За збут наркотиків на території міста Дніпро оперативники затримали 23-річного містянина

2023-10-26 16:00:00
true
Відео Дня








Архів Новин