Війна в Україні
10 ракет С300 по Запоріжжю: Ситуація в Запорізькій області на ранок 27 вересня

10 ракет С300 по Запоріжжю: Ситуація в Запорізькій області на ранок 27 вересня

Сьогодні, 27 вересня, близько 5-ї години ранку російська армія десятьма ракетами С300 поцілила в об’єкти інфраструктури обласного центру. На місцях уражень виникли пожежі. Там працюють рятувальники. Пошкоджена лінія електропередач. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Ворог майже щодня атакує місто. Треба бути максимально обережним. Правила безпеки рятують життя. Дбаємо один про одного», - написав він.

Мер Мелітополя Іван Федоров розповів про життя в місті.

«Із 50% мелітопольців, які залишаються в місті, окупанти змогли знайти для «голосування» лише 20%. Із них «за» під дулом автомата «проголосували» менше 10%. Мешканці чинять спротив: виїхали до сіл, не відкривають двері.

 Окупанти обмежили доступ до парку, зробили завтра вихідний, щоб мешканці «голосували». Змушують людей проголосувати за всіх членів сім’ї, сусідів, орендарів – за власників квартир. Провокують вибухи. 

У Мелітополі залишилось близько 10 тисяч чоловіків призовного віку.

Деякі колаборанти повертаються на сторону України й співпрацюють з українськими спецслужбами. 

Окупанти мінують котельні та електричні мережі, щоб звинуватити ЗСУ у зриві опалювального сезону. Матеріалів гемодіалізу залишилось на півтора місяці», - написав він.

Як повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, за попередні дні було підтверджено успішне ураження особового складу та техніки противника. Так, в Мелітополі знищено до 10 одиниць озброєння та військової техніки та понад 20 окупантів. В районах Токмака та Чернігівки Запорізької області знищено ворожий комплекс С-300, 5 одиниць військової техніки та поранено понад 50 окупантів.

Однак на Запорізькій АЕС ситуація залишається напруженою. Співробітники станції не бажають співпрацювати з ворогом та намагаються виїхати з тимчасово зайнятих окупантами територій.

На Запорізькому напрямку ситуація за останню добу не зазнала суттєвих змін. Противник основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли позицій українських захисників застосовуючи при цьому танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення.

За повідомленням ГУНП у Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі 17 населених пунктів. Надійшло 68 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів.

Протягом минулої доби з тимчасово окупованої території евакуйовано 1530 людей, з них 353 – діти.

Читайте також: Кілька раз ударив ножем: В Павлограді суд дав 12 років тюрми чоловіку за вбивство 16-річного підлітка;

2022-09-27 09:49:00
true
Відео Дня








Архів Новин